Co plkal trenér po soutěži v Hoříně?

Celkem nic zvláštního, jen 2000 slov o tom, kam se RES řítí a zda se neocitne v ř… síti, zlého obra, snad to byla rozprava dobrá.

Shrnuto:

RES

Mezinárodní pravidla jsou schválena. FAI je uveřejní jako oficiální v prosinci tohoto roku. Zásadní otázka pro RES komunitu – chceme mít národní a mezinárodní pravidla? Trenérův názor – ne, chceme pouze mezinárodní pravidla. V tom případě se připravme na to, co jsem již avizoval. Mezinárodní pravidla jsou ta samá, co platila v ČR loni a liší se pouze kosmetickými úpravami.

Jelikož se jedná o mezinárodní pravidla, na webu KLeM SMČR je již ve sportovním řádu nenajdete. Hledat je budete muset v sekci mezinárodních pravidel. Tam pak najdete odkaz na oficiální znění pravidel na stránkách FAI.

Jediné korektní znění pravidel je to na stránkách FAI v anglickém jazyce. Diskuse a připomínky lze tedy vztahovat pouze k originálnímu znění. Starší překlady pravidel jsou na stránkách KLeM ke stažení a přibude mezi ně i kategorie RES. Nicméně diskutovat nad přeloženým textem ztrácí smysl.

Podněty na úpravy mezinárodních pravidel lze předkládat předsednictvu KLeM SMČR v angličtině do 30.listopadu. Každý podnět by měl být řádně vyargumentován, jinak na mezinárodní půdě nemá šanci na úspěch.

Pořadatelé soutěží mohou začít přemýšlet nad tím, zda někdo z nich chce v příštím roce pořádat mistrovství republiky RES. Tím, že se bude jednat o kategorii mezinárodní, se tato možnost otvírá.

Bude třeba vybudovat repre tým…

Zapomeňte na označení kategorie F3RES. Tak se určitě jmenovat nebude. Nevyhovuje to konvenci FAI.

ERES

Česká mutace pravidel zůstává zatím v platnosti(trenérův názor). Jedná se stále o předběžná pravidla.

Změny pravidel lze předkládat předsednictvu KLeM SMČR prostřednictvím šéftrenéra do 30.září.

Děkuji za pozornost.