KLeM SMČR publikoval pravidla pro sezónu 2022

Díky předsednictvu za dobrou práci.
Nás co RESujem ať již s gumou či elektrikou žádné převratné změny nečekají. RES se sice mění na mezinárodní F3L a z českého pohledu se v podstatě vracíme ke znění pravidel z roku 2020, ale je to koneckonců jen jakýsi kosmetický zásah.Ve druhé polovině roku jsem se vás na soutěžích ptal, jaký je váš názor jako aktivních závodníků a pořadatelů, zda zachovat vedle nově mezinárodních pravidel i pravidla národní. Jednoznačný názor s jednou čestnou vyjímkou byl – létejme jen podle mezinárodních pravidel. Díky za něj.
ERES zůstávají stále národní kategorií. Pravidlům jsme dali co nejpodobnější znění s pravidly F3L. Nechci aby se tyto kategorie od sebe ideově vzdalovaly. Překlad F3L pravidel je po posledním formátovacím zásahu k dispozici na stránce KLeM. KLeM měl pracovní verzi dokumentu k dispozici již začátkem října. Naštěstí se s jeho publikováním neunáhlil. Po jednání CIAM FAI na začátku prosince totiž přišel od Tomáše Bartovského mail s poslední mezinárodní verzí pravidel a bylo nutno dokument přepracovat.
Tím se dostávám k mému osobnímu poděkování. Děkuji Honzovi Kubicovi (www.rcex.cz) za jeho nezištnou pomoc při zpracování úprav pravidel. Překlad F3L pravidel je výhradně jeho bezchybná práce a úprava ERES jak by smet. Já jsem pouze připomínkoval a využíval Honzu jako vrbu ke svým stížnostem. Honzo díky!

RESaři, lepte a létejte!