Seniorská pohoda na juniorské TříElce.

Již poněkolikáté vyrážíme na letiště Staňkov, kde LMK Plasy v neděli 7.8.2022 organizuje Juniorskou TříElku. Dvě stě šedesát kiláčků zvládáme za tři hodiny a patnáct minut před devátou, Vojta a Daniel startují k prvním testovacím letům. Vítr fouká 2- 4m/s  přes silnici, nejprve mírně zleva, pak přímo a nakonec mírně zprava, teplota byla podle předpovědi okolo 23°C.
Většinou se létá nahoru a dolů, pár šťastných si užívá termiku a nejmladší z rodu Bačinů, Štěpán, létal na hraně viditelnosti ještě v páté minutě.  Celkem si každý odletěl šest kol a většina deset i dvanáct letů. Bohužel byly i třísky, ale to k začátečníkům patří a proto doufám, že s rychlou opravou pomohou senioři. I já si vzpomínám na moje první totálky, které byly zralé na popelnici, ale můj otec mne s opravou pomohl a já byl opět ve vzduchu. Junioři si soutěž užívali, pomáhali si vzájemně a soutěž probíhala stejně jako při velké soutěži.
Alles Mann Pavel Bejček jako vždy uběhal vše, gumicuky, startoviště, padáčky, opravy, rady, pomoc konkurenci a výtečný guláš k obědu s tradiční limonádou v pivní lahvi. Což mne vždy rozhodí, když vidím, jak ji lábou všichni adolescenti. Startů se ujal Jirka Bezděk, na každém startovišti byli časoměřiči a novinka na přistávacích bodech PUR tyčka držená magnetem. Proti naší lyžařské tyčce určitě inspirace pro další pořadatele. 
Domácí Láďa Cink vyhrál zaslouženě, heřmanoměstečtí bojovali s větrem při přistání,  ale Vojta Kalenda vylétal druhé místo (letos na osmých závodech F3L plus tři závody ERES), třetí místo Daniel Krbec a bramboru si odvezl Radek Bačina. Jako na většině závodů Maruška Bačinová přelétala hned několik kluků, kéž by byla inspirací pro další dívky. Všichni dostali pěkné ceny a byli spokojeni po náročném dni. Jen v autě cestou domu jsem zaslechl: „…škoda že nebyl pohár“. Určitě inspiracena příští rok pro Iva Kornatovského , který byl nedílnou součástí pořadatelského týmu. 
Domácí junioři udělali proti minulému roku velký pokrok, modely měli precizně postavené, létali velmi dobře a v příštím roce určitě odsunou pár seniorů za sebe. 
Pohoda pro seniory skončila v patnáct hodin.     

Za MK Heřmanův Městec Miloš Minařík

Výsledková listina