RESky pod Řípem

Často čtu či slyším: „Trenére, proč k nám nejezdíš, proč k nám nejsi přihlášen?“ Rád bych, nejde to. Letos jezdím dost, většinou sám, svým a za své. Služebáka nemám, benzín si do nákladů nedám, zálohu na elektrickou energii platím 16600,-/měsíc. Chci šetřit. Někdy mi to znemožní ajťácké pracovní povinnosti o víkendu. Letos ke Karlovi do HavlBrodu ne, k Michalovi do Falkenau ne, daleko k Tomášovi do Litovle už vůbec ne. Loni ne v Roudnici, letos také ne, ale na druhou letošní roudnickou F3L si mne pořadatel Tomáš Vydra odchytil. „Trenére, čí jste měli praky na vaší soutěži? Na svazu už nemají. Jak to že nejsi k nám přihlášen?“ Dobře na mne taktizoval Vydrýsek! Nejsem bllby. Potřeboval půjčit prak na záložní startoviště. Ale sobotní počasí mělo pokračovat i v neděli, vuřty a nealkopivo v ceně startovného, začátek v 10:00, příznivá vzdálenost od bydliště. Kámové říkali Roudnice ano. Přihlásil jsem se též. Cestou po dálnici jsem dojel rudou Fabii s islandskou SPZ. Káma Pe(t)r. Sledoval jsem jej na letiště. Tam už plno lidí. Pořadatelé připravují. Sličná pořadatelka přijímá startovné, vaří kávu. Bohužel lidé nevrací podšálky! Nástup. Je tu někdo z KŽ, kralupská veselá dvojka, zástupci obce Heřmanův Městec na nedělním výletě, Jarda bez brýlí, Holub Jirka, Kadleců Jirka, Gottovi a místní borci. Tomáš chce 5 kol a finále. Co ředitel činí, dobře činí. Jeho věc. Slunéčko vychází za vysoků horů, další závod začíná díky pánu bohů. První kolo rozpačité. Mírný větřík pofukuje spíše do zad. V dalších kolech už O.K. . Letové výkony náramné. Nu i dělník ze šroubárny může zaletět F3L soutěž slušně viz moje soutěžní kartička.

Nebýt veselé příhody, kdy jsem v prvním kole v čase 5:58 zapíchl, už by se to nedalo vydržet. Jinak pohoda, soutěžící si vzájemně pomáhali s praky a i radami. Zásadní poznatek pro F3L: čím méně soutěžících, tím méně je třeba mít startovišť. V opačném případě se může stát, že nebude kdo by šel pro prak, o pomocnících, napovídajících pilotovi ani nemluvě. Ondra Fous a Tomáš Vydra poskytují rozhovory regionální televízi. Wow! Po základních kolech vykrystalizovala finálová šestka. Jsem ve finále jako 5. Já su tak šťastné! 2.finálové kolo se mi jako jedinému nepovedlo. Já su tak smutné! Ale mám selfie se sličnou časoměřičkou. Su tak šťastné!
Vyhlášení výsledků. Junioři – O.K., celkové – budiž, senioři – nic. Protestuji, vysvětluji proč jsou výsledky finále nezajímavé. Ředitel mne posílá do kouta. “ Já to tak cítím, chtěl jsem to takto vyhlásit“ říká. Už mlčím. Po skončení ceremoniálu si opekám vuřtíka, pokecáme s kámama a jedu domů. RESuplná slunečná neděle 25.9.2022 na Podřipské F3L.

Výsledková listina

Podřipské F3L 25.09.2022, autor Pavel Bačina