45. Štít vítězství RESek nad přírodními živly

Začnu v Havlíčkově Brodě. Karel Svoboda musel svou RES2 přeložit. Nedalo se jinak než na sobotu 1.10. Ve stejný den je v kalendáři i RES cvičení 45.Štít. Ve Staňkově pořádal LMK Holýšov. Odhlásil jsem se od Karla. Již předtím jsem nabídl organizační pomoc klukům ve Staňkově. Neměli k dispozici IT zázemí. Přivezu, budu organizovat, duo BejBez si doma v klidu zasoutěží. Jsem nepoučitelný filantrop. Na letišťní ploše roste Čirůvka dvoubarvá. Za odměnu si ji mohu sklidit. Ale až po soutěži. Pokud budu kvalitně oraganizovat a houby někdo ze soutěžících nerozšlape. Chodsko je prostě jiný svět, tam by se lidé rozdali… 🙂 .

Počasí je ráno neodhadnutelné. Při registraci 15 soutěžících, nepřijeli 2. 4 startoviště, 4 skupiny, 5 kol nebo dokud počasí dovolí. 9:45 nástup, 10:00 start první skupiny. Musíme však chvilku počkat na zklidnění provozu aeroklubu. Faeta vlekala Orlíka. To jsem zaslechl od místních. Startujeme. Musíme popořadě od lesa, aby se nemotaly šňůry. Odsejpá to docela slušně. Ne zádrhely, ne protesty, ne super časy a nakonec ne 5.kolo. Ano boj s větrem, ano dělal si co chtěl, ano pilotní zkušenosti a ano rychle vše sbalit po 4. kole, déšť je tu co by dup. Přesun do letištní kantýny. Tradiční výborný gulášek vyšperkovaný červenou cibulkou z kuchyně RESterceriánského mnicha otce Pavlo ze staňkovského letišťního kláštera chutnal náramně a i toho božího daru bylo tentokrát dostatek. Teď to mohu prozradit – já měl pro jistotu i svůj, doma ukrojený, 151,3 km dovezený. Po obědě vyhlášení výsledků. V juniorech Radek, Filip, Maruška, v seniorech Pavel, Jirka, Petr. Více ve výsledovce. I já si vedl dobře až do poslední skupiny posledního kola. Při přistání se mi nečekaně rozpadla gondola. Na drobné kousky. Rozlomila se pod křídlem kde začíná uhlíková trubka. V posledních 3 měsících se mi lepí smůla na letadla. Chtěl jsem se zachránit předvedením letuschopnosti. Narovnal jsem trup a hodil. Model letěl 1 metr, možná i 1,2metru. Časoměřič byl neoblomný. Výsledek 0 ! Tak já jsem to celé pozorně vyslechl a vyvodil jsem z toho ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a já budu požádán o nějakou další pomoc při organizaci, že se vám na to … 🙂 🙂 🙂 Nezlobte se , ale tohle se trenérovi nedělá. 🙂
Po vyhlášení volná modelářská zábava. Postupný odjezd soutěžících. My věřící jsme zůstali ještě na mši o páté. Otec Pavlo celebroval RESoslužbu o škodlivosti motýlku na řiditelnost. Po pokropení pisoiru na záchodku znesvěcenou vodou jsme i my vyrazili k domovu. A já si mohl za dohledu a pomoci otce Pavlo natrhat ty čirůvky dvoubarvé. Nádherná voňavá houba.
Ne nestačil jsem fotit, ano spoléhám na dvorní fotografy kategorie RES.

Výsledková listina

45.Štít vítězství ve Staňkově objektivně objektivy Veroniky a Pavla Bačinových