2:22 a postoupil do finále!

Sobota 6.5.2023

MČR F3L 2023

Z nadpisu krátkého příspěvku zřejmě na první dobrou nepoznáte, že se jedná o Mistrovství České republiky kategorie F3L, jenže tento „výkřik“ je naprosto signifikatní. Slyšeli jsme jej po ukončení mistrovství nesčetněkrát v rámci hodnocení soutěže a taktéž po setmění v rámci kulturního programu v hlavním stanu. Tenhle čas Petra Břinčila spojený s postupem do finále nešel na mysl Vaškovi Dvořákovi, Petrovu sparingu, trenérovi a hlavně nesmiřitelnému soupeři. Já oba chlapce vůbec neznám, jak jsem nakoupil, tak prodávám. Vašek vidí problém v tom, že si na jeho osobu zasedla úmělá inteligence, nepochybně integrovaná v pořadatelském programu SORG a žádal důsledné přezkoumáni a přeprogramování.
Zpět k soutěži. V rámci období otevřených přihlášek celkový počet přihlášených soutěžících přesahoval 60. Předpovědi počasí startovní pole sice rozředily, nicméně i tak byla účast úctyhodná. Ukázalo se, že v případě soutěží v Podhořanech se vyplatí spoléhát na předpověď , vydanou ředitelem soutěže, hlavním meteorologem a předsedou MK Heřmanův Městec Milošem Minaříkem, protože ta vyšla výborně. Ráno cestou na soutěž sice pršelo, ale po registraci soutěžících a nástupu déšť ustal a počasí nakonec celé soutěži přálo. Létalo se na 9 startovištích systémem 2 kola senioři, 2 kola junioři. Při vyhlašování vítězů se potvrdilo to, co se čekalo. Orchestr Ladislav Štaidla se svými solisty byl i na této soutěži superlativně disponován. Výsledková listina prozradí více.

Výsledky MČR F3L 2023

Použitá technika – celkem v hojném počtu se objevily Resiky z nových stavebnic, Wiki jsou hodně oblíbeny, elegancí a atraktivní povrchovkou vyčníval z řady další vývojový stupeň Miraie Karla Svobody, který se s ním probojoval do finále. Přehlédnout se nedalo ani několik exemplářů DEXe a zapomenout nesmím ani na roudnické Rouresy. Junioři létali povětšinou se Starmade a Sambou. Zásadním způsobem na sebe upozornil Tomáš Vydra. Uprostřed soutěžního letu ztratil jeho model signál a dále neřízen naprosto nepochopitelně v utažených přemetech stoupal stále výš a výš a dál a dál až zmizel v nedohlednu.
Po skončení oficiální části mistrovství jsme my, kdo jsme se rozhodli bivakovat na letišti a zúčastnit se i nedělní F5L soutěže, nejprve povečeřeli steaky a klobásy. Chudší bivakující, tzv. bezkaravanoví, si pak šli postavit stany pro 4 osoby s lehátkem, předsíňkou, spižírnou a vytápěním. Po nich si své jednoduché příbytky pro přenocování vyhloubili i jejich čtyřnozí přátelé (já). No a pak přišel na řadu kulturní program. Senioři si zlepšovali náladu a připíjeli na zdraví vítězů nejen pivem, ale i ušlechtilým jemným alkoholem. Jediný junior Jenda se musel spokojit s kolou, konzumovanou po panácích ;-). Vypil jí ale tolik, že pak nemohl usnout.

Neděle 7.5.

6 koleček F5L v rámci regenerace

Účast hojná. Počasí celkem přeje, vítr mění směry. Startovišť je 10 nebo možná dokonce 12. 6 kol a finále. To bylo hodně zajímavé a řádně zamíchalo celkovým pořadím. Tvrdé souboje, opakování startů, taktika hrála velkou roli. Cena fair-play: Karel Krenč. Při posledním přistání vadil jeho model v přistání Petru Břinčilovi, který musel vzít za páku a zkazil si tak výsledek vlastního přistání. Karel šel na tuto skutečnost ihned upozornit ředitele závodu byť nebyl sám poškozen.
Z pohledu závodníka šlo vše jak na drátkách, ovšem v zákulisí se „potil“ Miloš Minařík u kompjůtru při zadávání výsledků a jejich následné několikeré kontrole a opravách údajů. Pořadatelský program tentokrát odmítal spolupracovat. Nakonec vše dobře dopadlo a výsledky mohly být regulérně vyhlášeny.

Výsledky Podhořany F5L


S postupující nedělí na mne doléhala velká únava, nechuť soutěžit, nechuť chodit z depa až na startoviště 9 a další a další nechutě. Zřejmě důsledek noci v chladné tundře podhořanského letiště. Zatínám zuby abych to nějak přežil, ale potřeboval bych dvoje. Jedny zatnuté zuby nestačí. Už aby byl konec. Asi jsem to neměl přehánět a měl jet v sobotu večer domů.
Bez ohledu na mé pocity to byl velice vydařený víkend a jedinečná příležitost potkat se s lidmi, kteří se „motají“ kolem RESek. Tolik se nás na jednom místě hned tak nesejde. Bylo mi potěšením se s vámi všemi potkat. Jste fajn lidi. Jo a heřmanoměstěčtí – díky za vaše pořadatelské úsilí.