Nedělní vejpečci po zlončicku se znojovou omáčkou

Recept na letní nedělní specialitku:
Vezmi 28 kousků prorostlého i libového masa. Posekej si dostupnou plochu na jemno a ráno dej maso tak na hodinku a půl dusit na malý oheň pod pokličkou. Maso se Ti lehce povolí. Pak odkryj pokličku, dej plný oheň a rožni ty kousky do té doby, než se na jejich povrchu začne hromadit dostatečné možství znoje(potu). Znoj neslívej a nech jej na povrchu masových kousků bublat. Maso bude nejprve poskakovat po ploše, ale časem se kvalitně orožní a nabere růžovou až červenou barvu. Po sedmi hodinách ukonči rožnění a nech maso dojít pod pergolou. Podávej s čestvým výsledkovým listem a dohlédni, aby každá porce nasedla do svého vozu a odjela správným směrem.


Vašek s Petrem opět jedničky! Pořádají jen ve dvou. Plocha perfektní, organizace bez vad, Vašek komunikoval vysílačkou v rámci provozu v teritoriu letiště Vodochody, důrazně řediteloval, kontroloval možné sporné okamžiky, ale vlastně nedošlo k žádné nejasnosti.
28 závodníků, 6 startovišť, 7 kol bez finále, doba letů 9:00 – 16:00, 16:15 -16:30 vyhlášení výsledků. Velkou pomocí byla neratovická SORG systémová managerka Martina, která s sebou měla i asistentku Verču. Děvčata si poradila s pořízením dat do SORGu na jedničku a bez jediné chybičky, čímž se čekání na vyhlášení výsledků značne zkrátilo a Verča pak vypsala i diplomy pro soutěžící.

Stupně vítězů kategorie seniorů byly jedinou jistotou, jinak by svět nebyl v pořádku. Gejza Maté překvapil i sám sebe a jeho stroj vlastní konstrukce s novým odlehčeným trupem jej katapultoval tuším na 9. místo těsně před Radka Bačinu a Gejza zářil spokojeností. Neratovický Jinda Horník svou letos první soutěžní účast proměnil na 12.místo a byl nejlepší z neratovického týmu.

Já jsem obsadil krásné 17. místo…lempl…a den předem jsem měl humornou příhodu, kdy můj Visiontron skončil na stromě na hraně letiště ve Zlončicích. Tamní stromy klamou svou výškou. Z plochy se to může jevit až jako neškodný keřík, ovšem pravda je dramatická – když přijdete na hranu uzříte, že kmen stromu vyrůstá ze země o 4 metry níže. Byl jsem rád, že můj model zachránil nahodný kolemjdoucí cizinec – Islanďan – a to bez nejmenšího škrábnutí. Jinak terče mých slovesných žertíků již přestala bavit nevyžádaná popularita a tak si dávali bacha aby k nim nezavdali sebemenší příčinu. A to Petr B. opět neměl s sebou sváču a přesto si nevzal nabízený toustík, bo se bál co napíšu. O konzervu s fermentovaným žraločím masem zase neměl zájem Vašek. Když už zmiňuji jídlo – výborná bábovka Marcely Řádové, tradičně vynikající zakusek Hedviky Kubicové a pozornost vzbuzující koláč s mákem a švestkami Ivety Hvězdové. Všechny sladkosti dostaly hodnocení 12 z 10. Moc vám dámy děkujeme! A nebudete věřit, když se Vláďa Plichta vytasil s kousky chlazených očištěných mrkví, kolik se na letištní ploše najednou objevilo veganů.

Něco mi říká , že soutěž se opět povedla. V kolektivu panovala všeobecná spokojenost a pořadatelé na konci sklidili potlesk.
V žáru nedělního odpoledne asi většina zúčastněných velebila kategorii F5L. Být to ve stejném počasí F3L, byl by to hazard se zdravím a nepochybně by od věci nebyla ani RZP přímo na letištní ploše.

Výsledky:

Zlončická fotogalerie od Pavla Bačiny:

Video: